S pěstováním krouhárenského zelí máme více jak 25 let zkušeností.

Letos jsme nasadili krouhárenské odrůdy Selma, Casandra, Typfon a Transam. Jednotlivé odrůdy jsou v prodeji dle jejich dozrávání.

Zelí pěstujeme na poli u prodejny. Hlávky sklízíme denně, abychom zajistili jejich maximální čerstvost a šťavnatost.

Zelí krouháme v jakémkoliv množství na počkání do našich igelitových pytlů, na požádní přidáme i naši cibuli (standartní poměr 10:1, 10 kg zelí + 1 kg cibule, je možno upravit dle přání zákazníka).

Nakrouhané zelí je potřeba zpracovat co nejdříve (doporučujeme v den nákupu, minimálně je nutné zelí nasolit). 

 

Prodej hlávkového a krouhaného zelí bude probíhat celý říjen 2019. V prodejní dobu bude zajištěno dostatečné množství k prodeji.

 

 

 

Kysané zelí

10 kg zelí + 1kg cibule + 20 dkg soli + trochu kmínu 

Vše promícháme a necháme uležet (cca 2 hodiny). Zelí natlačíme do zelňáku, necháme 3-4 dny na teplejším místě (nepřikrýváme víkem, pouze látkou). Poté přeneseme na chladnější místo, kde bude zelí uskladněno po celou dobu, přikryjeme víkem. Za 10-14 dní je možno zelí konzumovat. Průběžně doléváme vodu do žlábku, aby se zamezilo přístupu vzduchu. 

Krouhané a hlávkové zelí v prodeji do 12.11.2016. Zelí není třeba dopředu objednávat, během prodejní doby je k dispozici dostatečné množství.